Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Iδρυτικό συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ομότιμων Καθηγητών

Founding Congress
Ιδρυτικό Συνέδριο
European Association of Professors Emeriti
Ευρωπαϊκή Ένωση Ομοτίμων Καθηγητών
Presentation by George Ν. Leontsinis
Παρουσίαση-εισήγηση από Γεώργιος Ν. Λεοντσίνης
The standpoint of Professors Emeriti on the teaching of European history
(October 1st, Aretaio Hospital Auditorium,
76 Vasilissis Sophias str., Athens,
11.30’ – 14.00’)
Η θέση των Ομοτίμων Καθηγητών για τη διδασκαλία της Ευρωπαϊκής Ιστορίας
(1η Οκτωβρίου 2016, Αμφιθέατρο Αρεταίου Νοσοκομείου,
Βασιλίσσης Σοφίας 76, Αθήνα,
11.30΄- 14.00΄)


Στις 29 Σεπτεμβρίου - 1 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί το ιδρυτικό συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ομότιμων Καθηγητών, στην Αθήνα, υπό την αιγίδα της Αυτού Εξοχότητος του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπιου Παυλόπουλου. 

Το συνέδριο διοργανώνεται από το Σώμα Ομότιμων Καθηγητών του Πανεπιστημίου Αθηνών με τη συμμετοχή Ομοτίμων Καθηγητών από Πανεπιστήμια της Ευρώπης.

Η επίσημη τελετή Ίδρυσης θα γίνει στη Μεγάλη Αίθουσα του Πανεπιστήμιου Αθηνών, την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, στις 18.30 το απόγευμα. 

Την Ίδρυση της Ένωσης θα κηρύξει η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κύριος Προκόπιος Παυλόπουλος, Επίτιμο μέλος του Σώματος Ομοτίμων Καθηγητών Πανεπιστημίου Αθηνών.

Σκοπός της Ένωσης είναι η διατήρηση των δεσμών μεταξύ των Ευρωπαίων Ομοτίμων Καθηγητών με στόχο τη συνεργασία σε έργο ερευνητικό, τη μελέτη ζητημάτων της εκπαίδευσης και των προγραμμάτων σπουδών των Πανεπιστημίων, τη διοργάνωση επιμορφωτικών εκδηλώσεων, καθώς και την υποβολή επιστημονικών εισηγήσεων προς τα Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια, τις Κυβερνήσεις και τις Ευρωπαϊκές Αρχές.

Η προσφορά στην κοινωνία των πολιτών με επιστημονικές-ενημερωτικές διαλέξεις και ανιδιοτελή παροχή ιατρικών, νομικών ή άλλου είδους επιστημονικών συμβουλών.

http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=831957

Δεν υπάρχουν σχόλια: